Subota, 23. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Stevandić: Kome odgovara da se međusobno potučemo 2. oktobra

Preuzmite sliku

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je da je entitet Republika Srpska samoodrživ i organizaciono i pravno dobro osmišljena struktura, ali da ambicija, sujeta, nezrelost idu na vlastitu štetu pogodujući onima koji otvoreno zagovaraju njegovo ukidanje.

Stevandić je istakao da se optuživanjem i besmislenim prepucavanjem ide u prilog “intervencionizmu koji uporno traže federalne političke partije i manji dio međunarodne zajednice”.

Prema njegovim riječima, umjesto da se promoviše samoodrživost Republike Srpske i postavi “politika ili ravnopravnost ili samostalnost”, satiremo se u vlastitom dvorištu, jer zbog sujeta i ambicija, bilo zbog nezrelosti ili nerazumjevanja ubrzanih historijskih procesa, radimo na vlastitu štetu pogodujući onim koji nam otvoreno zagovaraju ukidanje, rekao je Stevandić.

“Zato prvo pitanje koje sami sebi treba da postavimo je: Kome odgovara da se međusobno potučemo 2. oktobra”, upitao je Stevandić.

Podsjećamo, opozicione stranke iz ovog entiteta organizuju 2. oktobra proteste na Trgu Krajine u Banjaluci. Poslanik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović pozvao je sve one koji žele reći ne “nasilju, gušenju slobode govora, mišljenja i gaženju Ustava” da dođu. (Fokus)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,