Nedjelja, 31. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Stanje u Stocu eskaliralo: Osobe s kapuljačama došle i odnijele izborni materijal?

Izbori u općini Stolac su prekinuti nakon brojnih incidenata. Prema informacijama koje su članovi Centralne izborne komisije BiH dobijali, osobe s kapuljačama su došle i odnijele izborni materijal nakon što su eskalirali problemi koji su se pojavili, saznaje Tuzlanski.ba.

Izbori u opštini Stolac su prekinuti na način da su povučene sve glasačke kutije sa izbornim materijalom, objavila je koalicija “Pod lupom“.

„Treba provjeriti šta se desilo, ko je učestvovao i tek na osnovu prave informacije sagledaćemo stanje i večeras ili sutra donijeti odluku u skladu sa Izbornim zakonom“, kazao je predsjednik CIK-a Ahmet Šantić.

Kako navodi, razgovarali su i sa pripadnicima MUP-a TK, no još uvijek nisu dobili potvrđene informacije.  Iz MUP HNK-a su istakli da je došlo i do uništavanja biračkih kutija ali da će nešto kasnije imati više informacija.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Srni je potvrđeno da je u Stocu došlo do više incidenata, fizičkih sukoba na biračkim mjestima, napada, tuče između nosilaca lista političkih subjekata, te tuča između članova biračkih odbora.

Uskoro bi trebalo biti poznato više informacija, a kako saznajemo, na biralištima u ovoj općini došlo je i do verbalnih sukoba, napada na članove odbora. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,