Utorak, 31. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Stanje u Sanskom Mostu se smiruje poslije alarmantne noći

Preuzmite sliku

Situacija u Sanskom Mostu se jutro smirila nakon što je tokom protekle noći došlo do naglog rasta i izlijevanja Blihe, Zdene i Majdanuše, pritoka Sane, što je prouzrokovalo poplave koje su ugrozile brojne stambene objekte i putne komunikacije.

“Stanje je jutros bolje i rijeke su se povukle u svoja korita, vodostaj Sane porastao je za jedan centimetar i sada iznosi 348 centimetara. Najveći problem su nam pričinile pritoke čiji je vodostaj ekstremno brzo rastao, kao i bujične poplave koje su ugrozile mnoga naselja gdje u prošlosti uopšte nije bilo ovakvih problema”, kaže Sadi Ramić, načelnik Civilne zaštite Općine Sanski Most, pišu Nezavisne novine.

Zbog toga što se Zdena izlila u centru grada, pod vodom je bio i veći dio Prijedorske ulice, glavne ulice u ovome gradu, pa su stanovnici Sanskog Mosta imali besanu noć. Također, kritična situacija bila je i u Starom Majdanu, Alafića polju, Vršu, Naprellju, Trnovi i Kamengradu.

“Zbog cijele situacije zasijedao je štab civilne zaštite i mi smo proglasili stanje elementarne nepogode, te je tokom cijele noći bila angažovana mehanizacija i ljudstvo na terenu. U ovome trenutku imamo informacije o tome da je voda prodrla i u stambene objekte, te u pomoćne objekte u brojnim naseljima, ali ćemo konkretnije informacije o tome, kao i o materijalnim štetama znati kada komisija obiđe teren”, istakao je Ramić.

Prema njegovim riječima, soabraćaj na svim putnim pravcima u Sanskom Mostu jutro se nesmetano odvija.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,