Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Stanje na putevima: Ovako trenutno izgleda putni pravac Sarajevo-Tuzla

Preuzmite sliku

Zbog sniježnih nanosa i slabe vidljivosti obustavljen je saobraćaj za sva vozila na magistralnim putevima Kupres-Šuica i Glamoč-Mlinište. Zbog popriječenih teretnih vozila otežano se saobraća na magistralnim putevima Tuzla-Bijeljina (Banj Brdo) i Olovo-Kladanj (Karaula).

Zbog sniježnih padavina za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna je upotreba lanaca na putevima: Sarajevo-Tuzla (Nišići i Karaula), Trnovo-Dobro Polje (Rogoj) i Mokro-Podromanija.

Ovako izgleda putni pravac iz Sarajeva prema Tuzli danas u 16:45 sati:

Ugaženog snijega na kolovozu ima i na ostalim putevima u višim predjelima centralne, jugozapadne i istočne Bosne, pa vozače na ovim dionicama pozivamo na maksimalno opreznu vožnju. Upozoravamo i na mjestimično jače udare vjetra, posebno u južnim i jugozapadnim krajevima. Zbog niskih temperatura moguća je i mjestimična poledica, naročito na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

 • Na putevima u nižim predjelima saobraća se po mokrom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama.

  Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

 • Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

  Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

  Apelujemo na vozače da prije polaska na putovanje provjere informacije o stanju na cestama (putem telefona 1282, na web stranici Bihamka i mobilnoj aplikaciji), kao i da na put ne kreću bez zimske opreme).

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,