Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Stanje na putevima danas: Radovi na sanaciji klizišta na magistralnom putu M-18 Tuzla-Priboj

Preuzmite sliku

Kolovoz je ovoga jutra mjestimično vlažan, a intenzitet saobraćaja pojačan u gradskim centrima. Na putevima koji vode preko planinskih prevoja, kao i na dionicama koje prolaze kroz usjeke, vozačima skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Počeli su radovi na sanaciji klizišta na magistralnom putu M-18 Tuzla-Priboj, gdje se saobraćaj odvija jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Aktuelni su i radovi na sanaciji klizišta na dionici autoputa A-1 Kakanj – Zenica Jug u mjestu Donji Tičići, gdje se saobraća sporije, u oba smjera jednom trakom, kao i na dionici A-1 Sarajevo zapad-Lepenica kod tunela Igman, gdje se saobraćaj u smjeru Sarajevo zapad-Lepenica odvija preticajnom trakom. Apelujemo na vozače da na ovim dionicama voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno, saopćeno je iz BIHAMK-a. (Tuzlanski.ba)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,