Subota, 28. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Stanje na graničnim prelazima: Zadržavanja i do dva sata

Preuzmite sliku

Pojačana je frekvencija vozila na većini putnih pravaca, kao i na graničnim prelazima.

Na graničnom prelazu Bijača na ulazu u BIH čeka se do 2 sata, a na izlazu 30 minuta. Na GP Doljani na ulazu u BIH čeka se oko 1 sat. Na GP Ivanica na izlazu iz BIH čeka se 20-ak minuta, ali je kolona vozila na ulazu u Hrvatsku (prostor između dva prelaza), gdje se čeka do 1,5 sat.

Na GP Bosanska Gradiška na ulazu u BIH čeka se 45 minuta, a na GP Velika Kladuša na ulazu se čeka 30-ak minuta. Na prelazima Izačić, Gabela Polje i Osoje na izlazu iz BIH također se čeka 30-ak minuta. Povremeno je pojačan promet vozila na graničnim prelazima Neum I i Neum II (u oba smjera), ali su zadržavanja do 30 minuta. Pojačana je frekvencija vozila i na graničnim prelazima sa Crnom Gorom: na prelazu Hum gužve su na ulazu u BIH (odnosno izlaz iz C. Gore, a kako doznajemo kolona vozila duga je 3-4 km). Na prelazu Deleuša na izlazu iz BIH čeka se do 45 minuta. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su nešto kraća.

Zbog visokih dnevnih temperatura, savjetujemo da na duža putovanja krećete u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko ipak putujete tokom dana, pravite češće pauze. Prije napuštanja vozila ugasite rashladne uređaje, kako bi se organizam na vrijeme navikao na vanjsku temperaturu vazduha. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje