Petak, 15. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Stanivuković: Uradili smo više za sedam dana nego naši prethodnici za četiri godine

Preuzmite sliku

Na novogodišnjoj konferenciji za medije Gradske uprave Banje Luke o dosadašnjem radu, u proteklih sedam dana otkako je preuzeo mandat, prisutne je upoznao gradonačelnik Draško Stanivuković.

Na početku svog obraćanja Stanivuković je rekao da će ovo biti najtransparentnija gradska uprava te da će imena, prezimena i diplome svih zaposlenika biti objavljena danas na web stranici Gradske uprave.

“U Gradskoj upravi ima oko 700 zaposlenih, a ima odstupanja i lažnih diploma. Češljat ćemo sve redom. Poslali smo upit Agenciji za zaštitu ličnih podataka i do sada nismo dobili njihov odgovor. Ovi podaci su javni, očekujemo da nećemo imati nikakvih problema i posljedica”, kazao, između ostalog, Stanivuković.

Tokom svog izlaganja Stanivuković je naveo da je ograničio korištenje službenih automobila, postigao dogovor sa javnim prijevoznicima oko funkcionisanja javnog prijevoza te uveo ćirilicu u kanale službene komunikacije Grada gdje je, prema njegovim riječima, bila zastupljena samo dva posto.

Stanivuković je dodao da kada je u pitanju preduzeće Akvana da je radnicima uplaćena jedna plaća i određena sredstva kako bi bazen mogao nastaviti sa radom.

“Oporavak samog preduzeća biti dugotrajan i mukotrpan” istakao je gradonačelnik Banja Luke.

Stanivuković je konferenciju zaključio izjavom da je nova Gradska uprava za sedam dana mandata uradila više, nego stara za četiri godine.

“Za samo sedam dana ispunili već smo deset posto obećanja. Stara za četiri godine nije ispunila ni četiri posto”, zaključuje Stanivuković.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje