Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Stanivuković sa zimskom službom obišao banjalučke ulice: “Kritika pada brže od snijega”

Preuzmite sliku

Zbog novih snježnih padavina usporeno se saobraća na dionicama u većem dijelu BiH u kojem od jutarnjih sati pada snijeg. 

Snježne padavine prekrile su i Banja Luku, gradonačelnik ovog grada Draško Stanivuković susreo se sa kritikama povodom neefikasnog čišćenja pojedinih banjalučkih ulica i dijelova grada, na svom zvaničnom Facebooku pojasnio šta su prioriteti u čišćenju te objavio fotografije na kojima je i sam sa zimskom službom obišao teren:

“Kritika pada brže od snijega, ali pokušat ćemo očistiti oboje. Od ranih jutarnjih sati zajedno sa našom zimskom službom, obilazimo teren. Građane je važno upoznati s činjenicom da se čišćenje snijega odvija po prioritetima, a jedan od prioriteta je da ceste prema Kliničkom centru, hitne pomoći, vatrogascima i slično, nisu prolazne, ali nijedan dio Banjaluke neće biti zanemaren. Molimo građane za strpljenje i razumijevanje, a naše usluge će intenzivno raditi u narednim satima. Nastojimo ući u svaku ulicu kroz što prije, pa nam budite slobodni putem komentara obavijestiti stanje vaših susjedstava.” navodi Stanivuković.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje