Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Stanivuković: Protiv mene podnijeto 78 tužbi, među kojima i porodica Dodik

Preuzmite sliku

Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini RS-a Draško Stanivuković rekao je danas da je protiv njega podnijeto 78 prijava i tužbi, zbog kojih gotovo svaki dan provodi nekoliko sati na sudu.

Kaže da su tužbe protiv njega i poslanika Nebojše Vukanovića “teške“ više od 100.000 KM, što “u ozbiljnoj mjeri postaje neizdržljivo”.

-A pritom ništa nismo provjerili ili napravili neku štetu – ustvrdio je Stanivuković na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

U petak, kaže, ima čak četiri suđenja u jednom danu, jer su sada, kao navodi, kao neistomišljenici, “napadnuti tužbama“, ali neće odustati.

-Broj onih koji se suprotstave režimu je mali, meta im je stavljena na čelo i napadaju se finansijski, sudskim procesima, političkim lažima, kako bi odustali, ali nećemo, bez obzira na cijenu – dodao je poslanik PDP-a.

Među onima koji su ga tužili su kćerka i sin lidera SNSD-a Milorada Dodika, zbog, kako je naveo, naknade štete zbog narušavanja javnog ugleda u vezi sa tvrdnjama o poslovanju firme “Prointer“ i projekta “E-bebe”.

Smatra da su te tužbe protiv njega neosnovane. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,