Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Stanivuković o genocidu u Srebrenici: Doći će trenutak kada ću pokazati šta mislim o tome

Preuzmite sliku

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke, govorio je večeras o političkim previranjima u tom gradu, ali i o temama poput njegove kandidature za člana Predsjedništva BiH.

U jednom dijelu svog obraćanja, Stanivuković je govorio i o genocidu u Srebrenici. Kada je riječ o protestima koje je najavio na Trgu Krajine u Banja Luci, Stanivuković kaže da izlaskom na ulice želi odbraniti svoj rad, ali i ukazati na nerad suprotne strane.

“Zato želim da pozovem sve narodne poslanike, čak i sa nivoa Parlamenta BiH i da zajedno sjedemo i kažemo termin je tada. Najkasnije do kraja ove sedmice će se znati termin kada ćemo narod pozvati na Trg Krajine”, rekao je Stanivuković.

Što se tiče kandidature za člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, istakao je kako nema pravo da se samokandiduje za tu funkciju, kao i da to ne želi, naglasivši da će kandidat za člana Predsjedništva BiH biti stvar zajedničkog dogovora.

“Mi moramo da pokažemo ko to stvarno može da pobijedi, ko to može da iznese, ko je najbolji među nama, bez bilo kakve sujete”, kazao je on u intervjuu za BHRT.

Stanivuković je svoj odgovor dao i na pitanje o negiranju genocida u Srebrenici, gdje ga mnogi porede sa Miloradom Dodikom. Smatra kako nije kompetentan da priča o genocidu u Srebrenici, jer tada nije bio ni rođen, ali je rekao kako ne želi umanjiti bilo čiju tragediju.

“Ja ništa ne želim niti da umanjim, ni da negiram, ni da podcijenim. Radilo se o jednom velikom zločinu iz prošlosti gdje danas naši prijatelji Bošnjaci vuku strahote najveće i meni je zbog toga izrazito žao i doći će trenutak kada ću ja stvarno pokazati šta o tome mislim”, zaključuje Stanivuković i dodaje kako nije sramota ako na neka nacionalna pitanja ima slične poglede kao Dodik.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje