Srijeda, 22. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Stanivuković napravio zamku i nasamario Nebojšu Vukanovića

Preuzmite sliku

Stanivuković je naveo Vukanovića da povjeruje kako se ovaj tajno sastaje s Miloradom Dodikom poslavši mu svoje fotografije sa lažnog broja, koje je Vukanović na kraju objavio na svom blogu

Odnosi između gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića i poslanika u NSRS Nebojše Vukanovića nisu idealni, a što pokazuju i njihove prepirke na društvenim mrežama i preko medija.

Međutim, Stanivuković je ovaj put otišao korak dalje i, blago rečeno, nasamario Vukanovića.

Gradonačelnik Banje Luke danas je objavio videosnimak u kojem objašnjava kako je napravio zamku za Vukanovića u koju se on upecao. Naime, Stanivuković je naveo Vukanovića da povjeruje kako se ovaj tajno sastaje s Miloradom Dodikom poslavši mu svoje fotografije sa lažnog broja, koje je Vukanović na kraju objavio na svom blogu.

Snimak počinje dešavanjima od 28. februara kada je Stanivuković bio na Jahorini zbog sjednice PDP-a. Kaže da se dosjetio snimiti svoj automobil ispred vile Vlade RS-a na Jahorini i poslati to pod lažnim imenom Vukanoviću u nadi da će biti objavljeno bez provjere izvora.

Informaciju o sastanku i fotografije s planine poslao mu je na Viberu pod lažnim imenom, a 4. marta je to Vukanović objavio na svom blogu s naslovom “Tajno krštenje i sastanak Draška u vladinoj vili na Jahorini”.

Stanivuković je citirao dijelove iz tog teksta kazavši da je riječ o lažima koje je Vukanović nadogradio na neprovjerenu i netačnu informaciju koju je dobio.

– On piše ‘Tajno se počeo sastajati, posjetio je luksuznu vilu koju koriste Dodik, Željka i Višković‘. Još je rekao da on ne bi iznosio detalje, pozvao je mene da kažem o čemu smo razgovarali na sastanku – naveo je Stanivuković.

Na kraju je zaključio da je ono što Vukanović piše na svom blogu “izmišljeno, lažno novinarstvo, klevetanje”.

Dodao je i kako je Vukanovićevo objavljivanje bez prethodne provjere izvora “za tužbe”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje