Četvrtak, 21. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Stanivuković i Borenović pušteni na slobodu: Dobili prekršajne prijave, stigli ponovo na trg

Preuzmite sliku

Branislav Borenović i Draško Stanivuković vratili su se na Trg Krajine u Banjoj Luci  gdje su nekoliko stotina građana okupljenih pozvali na dostojanstvo.

Stanivuković je građane također pozvao da se večeras u 18 sati u što većem broju ponovo okupe na trgu. Borenović je za Dnevni avaz kazao da su i on i Stanivuković dobili prijave.

“Dobili smo prekršajne prijave. Niko nas nije maltretirao. Policija samo radi što im je rečeno. Priveli su me jer sam zagrlio Draška, nisam dao da ga vode. Večeras u 19 sati je hitna sjednica Predsjedništva PDP-a zbog ovoga. Begić je povrijeđen i pušten da mu se ukaže ljekarska pomoć. Šukalo je i dalje priveden i držat će ga vjerovatno 12 sati”, ističe Borenović.

Nakon što je komunalna policija uklonila predmete koju su se nalazili na Trgu Krajine, odnosno simbole grupe “Pravda za Davida”, građani su pronašli novu lokaciju za okupljanje na kojoj su, za početak, iscrtali veliko srce.

Suzana Radanović, majka Davida Dragičevića, puštena je na slobodu. Na Facebook stranici “Pravda za Davida” Radanović je napisala da joj policija ne dozvoljava da uđe u kuću. Radanović je privedena u prostorije PU Banja Luka nakon naguravanja jednog muškarca i policije na Trgu Krajine.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje