Utorak, 26. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Stanić: Dodik ‘blefira’, nema hrabrosti da pokrene vraćanje nadležnosti RS

Šef poslaničkog kluba Srpske demokratske stranke (SDS) u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) Miladin Stanić tvrdi da je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik odustao od posebne sjednice entitetskog parlamenta u vezi s vraćanjem nadležnosti entitetima te da su njegove najave o tome bile „blefiranje“.

Tvrdi da Dodik nema hrabrosti da predloži nijedno od rješenja za vraćanje nadležnosti RS-a s nivoa BiH, nazvavši Dodika „kukavicom“, prenosi Fena.

– Njegovi prijedlozi su bili neustavni, jer je upravo njegova partija sve te nadležnosti o kojima govori potvrdila u parlamentima BiH i RS – rekao je Stanić novinarima u Banjoj Luci.

Kaže da su Dodik i SNSD ušli u putanju ka NATO-u, koja je nezaustavljiva te da im je sada drugo rješenje, ako tim putem neće da idu, da nestanu s političke scene.

– Dodik bi morao da kaže da se odriče svih dokumenata koje je potpisao bivši član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i svih svojih izjava u vezi s NATO-om… Nema trećeg rješenja. To nije igra s opozicijom u RS, već sa svjetskim igračima, kojima nije dorastao – dodao je Stanić.

Tvrdi da je RS socijalno-ekonomski ugrožena i da je na sceni kosovski sindrom..

Smatra da entitetska vlada, “neodgovornim odnosnom, ne može zaustaviti enorman odliv stanovništva”, ukazavši na potrebu da se usvoji politika “zaustavljanja odlaska stanovništva i prodaje imovine onima koji nisu iz RS”. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje