Subota, 5. Decembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Šta je Dodik govorio o Karadžiću i Srebrenici nekada, a šta sada

Komentarišući svoje ranije izjave, u kojima je tvrdio kako je Radovan Karadžić ratni zločinac, a da je u Srebrenici počinjen genocid, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik je izjavio kako je bio izmanipulisan i kako je griješio u to vrijeme.

“Tada sam vjerovao u pravosuđe, ali sada vidim da je to manipulacija. Nikada od mene nećete čuti da su Srbi počinili genocid”, kazao je Dodik gostujući na Face TV. Međutim, nije tako govorio ranije…

U jednom dijelu razgovora Dodik je ponovio poznatu “mantru” o tome kako je 150.000 Srba otjerano iz Sarajeva, dodao je i kako su oni ostavili 50.000 stambenih i poslovnih jedinica, vrijednih 50 milijardi maraka.

Međutim, suočen sa činjenicom da je u Sarajevu moguće da osoba srpske nacionalnosti obavlja visoke političke dužnosti, a da je to u Banja Luci nemoguće, samo je kazao: “Nemamo dovoljno zrelog političkog kandidata, kojeg bi mogli predložiti”.

Takođe je, u svom arogantnom stilu, govoreći o tome zašto Bošnjake uporno naziva muslimanima, kazao kako Bošnjaka nije ni bilo kada se on školovao i da mu je termin muslimani ostao iz tog perioda.

Vezano | Dodik kod Senada: Šta si ti? Novinar! Ti si zaje*ant! Sprdaš se sa mnom  

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,