Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

‘Sretno đaci prvaci’: Grad Zenica nabavlja knjige za sve prvačiće

Preuzmite sliku

Gradska uprava Zenica je i ove godine organizovala manifestaciju “Sretno đaci prvaci”, koja podrazumijeva nabavku udžbenika za učenike koji u septembru kreću u prvi razred osnovne škole.

Kako se navodi u saopštenju, Grad Zenica je raspisao tender za nabavku udžbenika koji je u toku, nakon što su ranije tražili podatke od škola o broju učenika koji bi trebali krenuti u prvi razred, prenosi Fena

“Prethodnih godina Grad Zenica je u saradnji sa osnovnim školama nabavljao udžbenike koji su učenicima davani na revers, a ove godine preporuka je da sve škole iskoriste udžbenike koje imaju u školi za potrebe đaka u školi, a da knjige koje će ove godine Grad nabaviti, budu vlasništvo učenika. To je u skladu sa preporukom Svjetske zdravstvene organizacije da učenicima olakšamo školske torbe”, kaže se u saopštenju Gradske uprave Zenica.

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, je rekao da grade nova dječija igrališta i sportske poligone, motivišu učenje novčanim nagradama na kraju školovanja, ulažu u djecu kroz stipendije, a sad nabavljaju udžbenike kako bi olakšali i njihovim roditeljima.

U Gradskoj areni “Husejin Smajlović” će 3. septembra biti upriličena zabava za sve prvačiće, njihove roditelje i prijatelje, te predstavnike škola. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,