Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Srebrenik: Proglašen Dan žalosti zbog tragičnog događaja

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović proglasio je četvrtak, 28. maj, Danom žalosti zbog tragičnog događaja u kojem su, u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se jučer oko 17:35 sati dogodila na magistralnom putu Tuzla – Srebrenik u mjestu Duboki Potok, živote izgubili Edin Fazlić iz Šahmera kod Srebrenika i Admir Buljubašić iz NN Kiseljak kod Srebrenika.

Dan žalosti biće obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave, javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač grad Srebrenik.

Na Dan žalosti neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera na javnim mjestima, a pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost su pozvane da programe prilagode obilježavanju Dana žalosti, te da se ne emitira muzika u ugostiteljskim objektima.

Ovom Odlukom obavezuju se također svi elektronski mediji na području grada Srebrenika da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti. Na kraju gradonačelnik je u svoje ime kao i u ime Gradske uprave izrazio iskreno žaljenje i uputio saučešće i podršku u ovom teškom trenutku porodicama Buljubašić i Fazlić, te rodbini, komšijama, prijateljima i poznanicima tragično nastradalih.

Podsjećamo, nesreća se desila oko 17.35 u Dubokom Potoku, kada se Škoda Oktavia, u kojoj su se nalazili, direktno sudarila s kamionom.

Fazlić je u trenutku nesreće bio za volanom, dok mu je Buljubašić bio saputnik, a obojica su poginuli na licu mjesta kada se njihovo vozilo sudarilo s kamionom MAN, za čijim volanom je bio S.M. (48) iz Gradačca.

Smrt dvojice muškaraca na licu mjesta konstatovao je dežurni ljekar iz Doma zdravlja Srebrenik.

Fazlić i Buljubašić su, prema nezvaničnim informacijama, radili u jednoj srebreničkoj firmi plastične stolarije pa se pretpostavlja da su se kobnog dana vraćali s posla.

Prema nezvaničnim informacijama, prilikom preticanja jednog vozila škoda je zakačila bankinu, odbila se pa dijelom prešla u suprotnu traku, kada ju je udario kamion. On je udario u lijevu stranu auta, koji je od siline udara presavijen pa je lijeva strana potpuno uništena, zbog čega su tijela nastradalih jedva izvučena iz smrskanog vozila.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,