Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Srebrenica: Gori krov stambene zgrade (FOTO)

Preuzmite sliku

U Srebrenici je večeras u naselju Baratova izbio požar na krovu jedne stambene zgrade. Pema prvim informacijama u ovom događaju nije bilo povrijeđenih stanara.

Nakon izbijanja požara čiji će uzrok tek biti utvrđen nakon istrage svi stanari zgrade čiji je krov zahvatila vrata na vrijeme su bili evakuisani, a ekipe Teritorijalne vatrogasne jedince izašle su na lice mjesta.

Nezvanično se pretpostavlja da je do požara prvo došlo na odžaku koji se dalje proširio na drvenu konstrukciju krova koja je prekrivena limom što otežava gašanje vatre, javlja, esrebrenica.

Vatrogasci ulažu maksimalne napore kako bi lokalizovali požar, oevici kažu da je jedan vatrogasac lakše povrijeđen dok je pokušavao da se popne na limeni krov ispod kojeg je plamtjela vatra.

U pomoć je pozvana i Vatrogasna jedinica iz Bratunca, a razvoj događaja na licu mjesta zabrinuto prate stanari zgrade koja je u plamenu, načelnik opštine sa svojim pomoćnicima, policijski službenici, hitna pomoć i nekoliko novinara iz Srebrenice.

Zbog hitnosti situacije još uvijek nema zvaničnih informacija o ovom događaju. (Tuzlanski.ba / Foto: Udruženje Prijatelji Srebrenice )

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,