Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Srđan Šušnica dobio otkaz

Preuzmite sliku

Glavni revizor Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske Jovo Radukić donio je 01.03.2019. godine Rješenje kojim se Srđanu Šušnici, diplomiranom pravniku, zaposlenom na radnom mjestu revizora učinka u Glavnoj službi za reviziju javnog sektora, izriče disciplinska mjera prestanak radnog odnosa, potvrdio je za medije njegov advokat Senad Pećanin.

U obrazloženju ove odluke navodi se da je ona donijeta nakon disciplinskog postupka protiv Šušnice, u kojem je utvrđeno da je on “odgovoran što je u periodu od 26. jula 2015. do 28. aprila 2018. godine i dalje, javno manifestovao svoja politička uvjerenja na štetu javnog ugleda revizora i profesionalni status i javni ugled Glavne službe za reviziju javnog sektora na način da je javno iznosio stavove kao što su: da je Republika Srpska “genocidna tvorevina”, da vlasti u RS i Srbiji zloupotrebljavaju Dejton za multicipliniranje i ponavljanje nepravde te za učvršćivanjem svih posljedica genocidnog homogeniziranja Srba na jednoj očišćenoj teritoriji i drugo”.

Na ovu odluku Šušnica će se žaliti u zakonskom roku od 30 dana nadležnom sudu u Banja Luci.

Podsjećamo, Šušnica je početkom februara zbog prijetnji koje su mu upućene napustio Banja Luku sa porodicom. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: