Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Srceparajući detalji sa sahrane: Davor i sestra Teodora u raku ubacili simbole ubijenog mladića (FOTO | VIDEO)

Preuzmite sliku

Članovi grupe Pravda za Davida su s pesnicama u vazduhu pročitali Davidovu molitvu

Oko hiljadu građana sa bijelim ružama u rukama, okupljenih na groblju u Viner Nojštatu, oprostilo se od Davida Dragičevića, ubijenog prije 12 mjeseci u Banjoj Luci.

Davidovo tijelo je ekshumirano prije 3 dana u Banjoj Luci, a juče je prevezeno u Austriju. Sahrani je, između ostalih, prisustvovao visoki predstavnik Valentin Incko, kao i Dženanov otac Muriz Memić. Oko hiljadu građana sa bijelim ružama u rukama, okupljenih na groblju u Viner Nojštatu, oprostilo se od Davida Dragičevića, ubijenog prije 12 mjeseci u Banjoj Luci.

 • Davidovo tijelo je ekshumirano prije 3 dana u Banjoj Luci, a juče je prevezeno u Austriju.Sahrani je, između ostalih, prisustvovao visoki predstavnik Valentin Incko, kao i Dženanov otac Muriz Memić. Tišinu su prekidali samo uzdasi i plač okupljenih, kao i glasne poruke grupa Pravda za Davida i Pravda za Dženana, te Davidova pjesma „Klinac u getu“.

  Članovi grupe Pravda za Davida su s pesnicama u vazduhu pročitali Davidovu molitvu.

  Prije spuštanja sanduka u raku Davor Dragičević je zavezao pramen Davidove kose oko sanduka i glasno ponovio da oprosta i zaborava nema, te da će uvijek čuvati sina.

 • – Nadam se da ćeš ovdje naći spokoj, kad već nisi u svojoj zemlji – rekao je Davor.
  Još jednom se glasno začulo „Pravda za Davida“, a zatim je sanduk spušten u zemlju.

  Davor i sestra Teodora su potom u raku ubacili i Davidovu maramu.

  Dok su gradjani bacali bijele ruže, Davor je stajao skamenjen od boli i njemo sve posmatrao. Jedan od članova grupe Pravda za Davida zahvalio se svima koji su došli i koji podržavaju porodicu. Dodao je da ih samo interesuje ko je ubio Davida, te da će nastaviti svoju borbu dok ne dođu do istine i pravde. (Fokus.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje