Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Srbin koji je poginuo u padu aviona: ‘Bio je vizionar i human čovjek’

Preuzmite sliku

Među poginulima je i porodica slovačkog zastupnika Antona Hrnka, koji je na Facebooku potvrdio da su njegova supruga i dvoje djece bili u avionu

Glasnogovornik etiopskog avioprijevoznika Ethiopia Airlines, čiji se zrakoplov srušio u nedjelju sa 149 putnika i osam članova posade nakon polijetanja iz Adis Abebe, rekao je novinarima da su putnici bili državljani iz više od 30 zemalja.

Među putnicima bila su 32 državljana Kenije, devet iz Etiopije, po osam iz Italije, Kine i Sjedinjenih Država, sedmero  iz Velike Britanije i Francuske, šest Egipćana, pet državljana Holandije, po četiri iz Indije i Slovačke, po tri iz Austrije, Švedske i Rusije te po dva državljana iz Maroka, Španjolske, Poljske i Izraela.

Na letu su bili i po jedan državljanin Belgije, Indonezije, Somalije, Norveške, Srbije, Toga, Mozambika, Ruande, Sudana, Ugande i Jemena. Među poginulima je i obitelj slovačkog zastupnika Antona Hrnka, koji je na Facebooku potvrdio da su njegova supruga i dvoje djece bili u avionu.

  • Državljanin Srbije koji je poginuo je Đorđe Vdović (54). Kako pišu Novosti, Vdović je bio zaposlen u Svjetskom programu za hranu pri UN-u. Mnogi njegovi poslovi uključuju i rješavanje kriznih situacija u zemljama Bliskog Istoka, poput Afganistana i Liberije, a njegov posljednji projekt bio je osiguravanje jako hranjivih biskvita u jednoj tvornici u Afganistanu. Svaki odmor Vdović bi koristio da dođe u Srbiju i posjeti prijatelje i obitelj. Bio je vizionar, lider, ali nadasve human čovjek, pišu Novosti.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje