Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Srbija: Vakcinisano 7.500 privrednika sa Balkana, Kosovo odbilo poziv

Preuzmite sliku

U Belexpo centru u Novom Beogradu vakcinišu se privrednici iz Albanije i Bosne i Hercegovine

U Beogradu i Nišu tokom vikenda (27. i 28. mart) traje vakcinacija privrednika sa Zapadnog Balkana i njihovih zaposlenika, javlja RSE.

Za vakcinaciju se prijavilo 7.500 privrednika iz regiona, rekao je predsjednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež 27. marta na punktu za vakcinaciju u poslovnom centru Belexpo u naselju Novi Beograd.

U Belexpo centru vakcinišu se privrednici iz Albanije i Bosne i Hercegovine, dok su privrednici iz Crne Gore upućeni na vakcinalni punkt na Beogradskom sajmu. Privrednici iz Sjeverne Makedonije vakcinišu se u Nišu.

Ukupno 10.000 vakcina za privrednike obezbjeđeno je preko investicionog foruma privrednih komora Zapadnog Balkana u saradnji sa Vladom Srbije.

Međutim, predsjednik Privredne komore Kosova Berat Rukiqi saopštio je ranije da je ta privredna komora odbila da učestvuje u vakcinaciji privrednika sa Kosova u Srbiji.

Da je Privredna komora Kosova odbila poziv za imunizaciju u Srbiji napomenuo je 27. marta i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, ali je dodao da su se “pojedini privrednici” sa Kosova prijavili “da direktno dođu na vakcinaciju”.

Pozivu Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine (VTK BiH) na besplatnu vakcinaciju u Beogradu odazvalo se više od 4.000 privrednika iz Bosne i Hercegovine, među kojima su vlasnici i zaposlenici kompanija, saopšteno je iz VTK BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje