Četvrtak, 7. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Sramotni prizori: Djeca veličaju četnike u osnovnoj školi u Srebrenici

Preuzmite sliku

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Srebrenici Damir Peštalić kazao je da su “zbog ovakvih i sličnih istupa koji se ponavljaju godinama upozoravali na sve veću popularnost veličanja zločinaca i vrijeđanja žrtava genocida”

U osnovnoj školi u Srebrenici danas je proslavljena krsna slava Svetog Save nakon čega su se svojim četničkim obilježjima na društvenim mrežama pohvalila djeca koja su učestvovala na svečanosti.

Djeca srebreničkih imama nisu prisustvovala ovoj svečanosti.

– Diskriminacija je neprihvatljiva po bilo kojoj osnovi, a pogotovo na nacionalnoj i vjerskoj osnovi. Stoga naša djeca neće biti prisutna na današnjim svečanostima, a na ostalim roditeljima je da odaberu hoće li im djeca ići na današnji i slične događaje – poruka je srebreničkih imama, čija djeca pohađaju Prvu osnovnu školu u Srebrenici, javlja Preporod.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Srebrenici Damir Peštalić kazao je da su “zbog ovakvih i sličnih istupa koji se ponavljaju godinama upozoravali na sve veću popularnost veličanja zločinaca i vrijeđanja žrtava genocida”.

– Nemoguće je da direktor, pedagog i psiholog škole ne prate šta učenici rade po društvenim mrežama – kaže Peštalić.

On je izrazio svoju zabrinutost za ovakva ponašanja koja plaše bošnjačku djecu u Srebrenici.

– Pozivamo nadležne institucije da spriječe i kazne odgovorne za današnje istupe u školi u Srebrenici, kojima se veličaju oni koji su počinili genocid u Srebrenici – kazao je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica Damir-ef. Peštalić za Preporod.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,