Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Spriječeno krijumčarenje 620 komada hlača

Preuzmite sliku

Službenici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeveroistok i Jedinice granične policije Bijeljina spriječili su krijumčarenje 620 komada hlača raznih robnih marki bez potrebne dokumentacije.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom granične kontrole BMW, bh. registarskih oznaka, u graničnom pojasu na području Bijeljine. Vozilom je upravljao A.S. (1976.) državljanin Bosne i Hercegovine.

  • oduzeta-roba
  • O događaju je obavješteno Tužilaštvo BiH po čijem će nalogu protiv A.S. biti dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „krijumčarenje robe“. Otkrivena roba je privremeno oduzeta. U toku dalji rad na ovom slučaju.

    Istoga dana, službenici JGP Bijeljina na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi prilikom granične kontrole Audija, nacionalnih oznaka BiH, uočili su falsifikovani broj šasije. Vozilom je upravljao D.D. (1976.) državljanin BiH. Po nalogu tužioca Okružnog tužilaštva Bijeljina vozilo je privremeno oduzeto, a predmet ustupljen Centru javne bezbjednosti Bijeljina. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,