Petak, 30. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sporno ko je postavio plakat podrške hrvatskom predsjedniku u Tomislavgradu

Preuzmite sliku

Povodom posjeta predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića Tomislavgradu, u ponedjeljak je na tomislavgradskoj obilaznici postavljen jumbo plakat koji potpisuju časnici “Zrinskih”, s porukom “Hvala predsjedniče!”, no oni kažu da nisu postavili sporni plakat.

Časnici “Zrinskih” odnosi se na najelitniju postrojbu Hrvatske vojske, 1. hrvatski gardijski zdrug, sastavljene od više specijalnih postrojbi u Republici Hrvatskoj, međutim, iz Udruge ratnih veterana 1. hrvatski gardijski zdrug demantirali su bilo kakvu umiješanost u postavljanje navedenih plakata.

– Plakati koji su se pojavili na području općine Tomislavgrada, na kojem se nalazi grb, te pripadnici bojne Zrinski i 1. hrvatskog gardijskog zdruga korišteni su bez znanja i odobrenja Udruge ratnih veterana 1. HG Zdruga. Ovim činom se grubo narušava ugled i čast pripadnika bojne Zrinski i 1. HG Zdruga – napisali su na Facebooku iz spomenute udruge.

Tokom svog trodnevnog posjeta BiH, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović susrest će se u utorak u Tomislavgradu s općinskim načelnikom i predsjednikom Vlade Hercegbosanske županije.

Pored toga, Milanović će posjetiti Franjevački samostan i Muzej Tomislavgrada u kojem će razgledati remek djela Vlahe Bukovca i samostansku knjižnicu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje