Utorak, 25. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Sporazumi o saradnji na infrastrukturnim i projektima elektrifikacije

Preuzmite sliku

Državna ministrica za ljudska prava i izbjeglice Semiha Borovac danas će u Bijeljini s čelnicima 32 grada i općine u Bosni i Hercegovini potpisati sporazume o saradnji na realizaciji infrastrukturnih projekata na prostorima gdje žive raseljene osobe i povratnici te sporazume s čelnicima šest općina o saradnji na provedbi projekata elektrifikacije povratničkih domova.

Ukupna vrijednost navedenih projekata je 2,25 miliona KM, saopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Odlukom Komisije za izbjeglice i raseljena lica BiH iz juna ove godine je za 43 infrastrukturna projekta u 32 grada i općine raspodjeljeno 1.575.000 KM.

Najviše projekata će biti provedeno u Bijeljini gdje je planirana realizacija njih sedam u vrijednosti od 225.000 KM, tri će biti provedena u Brodu, po dva u Orašju, Stocu i Zvorniku, te po jedan u Gacku, Busovači, Pelagićevu, Srebrenici, Sokocu, Sapni, Goraždu, Čapljini, Čeliću, Teočaku, Tešnju, Loparama, Šamcu, Kiseljaku, Kaknju…

Kada je riječ o projektima elektrifikacije, Komisija je u okviru raspoloživih 675.000 KM odobrila osam prioritetnih projekata u šest općina i to tri u Foči te po jedan u Glamoču, Istočnom Starom Gradu, Kotor Varoši, Ravnom i Rudom. Time će biti omogućeno priključenje na niskonaponsku elektromrežu za oko 80 povratničkih domova.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje