Petak, 3. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sporazum o saradnji Ministarstva privrede TK i Ekonomskog fakulteta u Tuzli

Preuzmite sliku

Sporazum o saradnji u svrhu razmjene znanja i uspostave obrazovne, nauče i stručne saradnje potpisali su ministar privrede Tuzlanskog kantona Mevludin Hodžić i dekanesa Ekonomskog fakulteta u Tuzli Meldina Kokorović-Jukan.

Ministar Hodžić istaknuo je značaj ovog Sporazuma, te izrazio podršku zajedničkim aktivnostima koje mogu doprinijeti unapređenju znanja, te razvoju privrede i promociji privrednih potencijala na području Tuzlanskog kantona.

Sporazumom je omogućena saradnja u svrhu iznalaženja naučnih i praktičnih rješenja iz oblasti ekonomije i biznisa, organizacija i učešće na naučnim, stručnim i drugim skupovima.

Ovim je načinjen korak ka realizaciji zajedničkog naučno-stručnog istraživanja i izvođenja naučnih i stručnih projekata, podnošenja projektnih prijava na domaće i međunarodne naučne projekte, ostvarivanja razmjene nastavničkog – istraživačkog i ostalog profesionalnog osoblja u cilju sticanja novih iskustava i dostignuća kroz zajedničke aktivnosti.

Navodeći da će prva zajednička aktivnost biti i učešće na Sedmoj internacionalnoj naučnoj konferenciji „Ekonomija integracija“ – ICEI 2021 dekanesa Kokorović-Jukan je izrazila uvjerenje da će potpisivanje ovog Sporazuma unaprijediti dosadašnju saradnju.

Izraženo je uvjerenje da će uspostavljanje saradnje rezultirati podizanjem renomea ustanova i inicijalizaciju novih oblika saradnje – saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa TK.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje