Utorak, 29. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Spomenik kralju Tvrtku I u Sarajevu

Preuzmite sliku

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić potpisali su jučer u sarajevskoj Vijećnici sporazum o finansijskoj podršci izgradnji i podizanju spomenika bosanskog kralja Tvrtka I Kotromanića.

Općina Centar će u finansijskoj podršci izgradnje i podizanja spomenika bosanskog kralja Tvrtka I Kotromanića učestvovati sa 50.000 maraka.

Načelnik Mandić pozdravio je izgradnju i podizanje ovog spomenika koji će imati svoju simboliku, ljepotu i historijsku važnost, saopćeno je iz Općine Centar.

 • – Raduje me da Općina Centar i Grad Sarajevo zajednički realiziraju projekat koji za cilj ima sačuvati sjećanje na jednu od najznačajnijih figura u historiji Bosne i Hercegovine – kazao je Mandić.

  Gradonačelnica Karić istakla je da zajedno moramo činiti maksimalne napore da sačuvamo sjećanje na velika i značajna imena naše historije, među kojima je kralj Tvrtko koji predstavlja povijesno naslijeđe svih građana i naroda BiH.

  – Izuzetno mi je zadovoljstvo što je i Općina Centar na čelu sa načelnikom Srđanom Mandićem iskazala zainteresovanost za realizaciju ovoga projekta na čemu smo veoma zahvalni – istakla je Karić.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,