Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Spektakularan prizor: Supermjesec obasjao i bh. nebo

Preuzmite sliku

Za većinu ljudi širom svijeta koji vrijeme provode u svojim domovima, potreba za pristupačnim zabavama nikad nije bila veća. Upravo se za jednu takvu u večeras, 7.aprila, pobrinula i sama priroda, a svima koji su mogli izaći u svoje vrtove, na balkone, priredila je pravi vizualni spektakl.

Naime, na nebu se mogao vidjeti Ružičasti supermjesec. Nemojte da vas ime ovog mjeseca zavara. Umjesto ružičaste boje, mjesec je zasjao zlatnim nijansama, a onda je izblijedio do svijetlo bijele boje. Pridjev ružičasti u imenu, mjesec je dobio jer se pojavljuje u vrijeme ranog proljetnog cvata puzavog ružičastog plamenca ili ružičaste mahovine odnosno ružičastog cvijeća koji često simbolizira proljeće.

Supermjesec je zapravo puni mjesec koji se pojavljuje u trenutku kad je Mjesec najbliže Zemlji, a u tom položaju izgleda svjetliji i veći od uobičajenog punog mjeseca. U 2020. za koju stručnjaci tvrde da zaista posebna po pitanju nebeskih fenomena, prvi super mjesec dogodio se 09. marta, a ovaj večeras i bio je još spektakularniji i veći. Zapravo, Ružičasti supermjesec bio je najbliži Zemlji ove godine, a time najsjajniji i najveći pun mjesec 2020. godine.

Super mjesec koji vam donosimo u nastavku fotografisao je čitatelj portala Tuzlanski.ba Paša Avdić iz mjesta Gornje Vukovije (Opština Kalesija):

 

A evo što astrolozi kažu o utjecaju ružičastog supermjeseca, u ljudima bi mogao potaknuti buntovno i agresivno ponašanje. Jupiter u konjukciji s Plutonom pojačava rizike, ali pozitivan aspekt Merkura daje razumijevanje i zdrav razum. Tokom ovog perioda formula za sreću i sigurnost bit će u mudrom promišljanju i spremnosti na suradnju s prijateljima. Sunce u opoziciji s Mjesecom dovest će tokom sljedeće dvije sedmice do većeg usmjeravanja pažnje na dom, porodicu i intimne odnose.

Unutrašnju napetost i vanjske pritiske moglo bi prouzrokovati djelovanje suprotnih sila kao što su posao nasuprot porodici ili ono što vam je potrebno, u odnosu na ono što želite. Ova situacija, upozoravaju astrolozi, mogla bi dovesti do sukoba i kriza koje mogu iscrpiti energiju. Za prevladavanje bilo kakvih izazova u vezama i odnosima najbolje se poslužiti povećanom emocionalnom snagom i intuicijom. Kako će podsvijest omogućiti uravnoteženi pogled na vaše odnose, savjetuju astrolozi, moći ćete jasno vidjeti dinamiku odnosa odnosno negativne osjećaje koji će, moguće, uzrokovati neravnotežu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,