Ponedjeljak, 17. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Šokantna ispovijest Fahrudina Muminovića: Sa nepunih sedam godina s ocem odveden na strijeljanje (VIDEO)

Preuzmite sliku

U magazinu Mreža FTV emitovana je šokantna ispovijest Fahrudina Muminovića koji je kao dječak sa nepunih sedam godina tog 14. jula 1995. godine s povezom na očima, bez jecaja i plača, s ocem odveden na strijeljanje. Bio je to zločin od kojeg je i zločinac zanijemio.

Kada zločinac zanijemi i oružje egzekutora utihne nad vlastitim zločinom – htjeli su ga ubiti, ali nisu mogli.

Šestogodišnji dječak preživio je strijeljanje. Otkriva svoj identitet zaštićenog haškog svjedoka, jer želi da cijeli svijet zna njegovu priču. I ovo je neoborivi dokaz genocida koji Srbija negira.

Tada dječaka Fahrudina dva metka su pogodila, jedn u nogu drugi u ruku nakon čega je iz gomile leševa ustao i krenuo koračati.

Nastao je muk, šok i nevjerica među pripadnicima agresorske vojske. Nakon ovog prizora uslijedila je naredba “Završite to, šta čekate”, a odgovor je glasio “Imate pištolj, zavrište vi ako možete. Mi ne možemo”.

Nakon toga zahvaljujući jednom vozaču (svjedoku masnovnih masovnih egzekucija) koji je bio i zaštićeni svjedok u Haškom tribunalu Fahrudin Muminović završava u bolicni u Zvorniku gdje je boravio na liječenju 8 mjeseci.

“Iz te gomile mrtvih ljudi, iz te gomile gdje se puši to više ne liči na ljude već na jednu gomilu iskomadanog mesa izlazi dječak 5-6 godina. Ljudi to je nevjerovatno. Izlazi živo biće i kreće se prema puteljku gdju su bili momci s automatskim puškama koji su završavali to što su završavali. Dijete ide prema njima, muk je sva vojska, sva policija. I onda ti momci koji su pucali, neki su to rado radili, a neki zato što su morali. Svi su spustili puške i samo nijemo posmatrali. Da je čovijek iz te gomile izašao to bi bilo strašno, a kamoli dijete, nevino slatko dijete po kojem su bili dijelovi utrobe ostalih pogubljenih” – kazao je zaštiženi svjedok.

Nakon 23 godine, Fahrudin je tek nedavno prvi put nakon što je sa svojih nepunih sedam godina odveden s ocem na strijeljanje posjetio mjesto gdje je trebo biti ubijen s ocem i mnogim drugim komšijama.

Upravo na lokalitetu gdje sve odigralo pronađeno je kasnije više masovnih grobnica, a među njima su pronađeni i posmertni ostatci Fahrudinovog oca koji je sahranjen u Memorijalnom centru Potočari.

Danas nakon svega Fahrudin kaže da bi volio upoznati vozača kojeg poznaje kao “doktor” zahvaljujući kojem nije vraćen u selo odakle bi vrlo vjerovatno ponovo bio odveden na streljanje nego je prevezen u zvorničku bolnicu gdje su pokušali sakriti činjenicu da je tada sedmogodišnji dječak Fahrudin ranjen.

Danas nakon svega Fahrudin Muminović, dječak koji je sa nepunih sedam godina odveden na strijeljanje zaboravljen je od institucija države. Priču pogledajte u video prilogu….

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje