Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

SNSD-ova zastupnica omalovažavala novinarku: “Ja sam birala ovakvu platu, nisam vam kriva što ste novinar…”

Preuzmite sliku

Sanja Vulić, SNSD-ova zastupnica javnosti poznatija po izjavi da je za nju Milorad Dodik bog, nije se zaustavila na uvredama koje je na današnjoj sjednici Parlamenta Bosne i Hercegovine iznijela na račun SDS-ovog zastupnika Dragana Mektića već je omalovažavala i našu novinarku Adisu Imamović i novinarsku struku.

Državni parlamentarci danas su raspravaljali o prijedlogu da im se ukinu paušali koji iznose 700 KM. Vulić se nije složila sa današnjim prijedlogom, a o tome je govorila u pauzi sjednice. Prijedlog smatra “čisti politikanstvom”.

Na insistiranje reporterke N1 Adise Imamović o moralnosti da zastupnici imaju primanja preko 5.000 KM dok je u isto vrijeme plaća direktora Zemaljskog muzeja BiH u Sarajevu nešto oko 600 KM, zastupnica je odgovorila da je ona “birala svoj posao”, te nastavila:

“Ja vama nisam kriva što ste vi novinar i što ste možda nezadovoljni svojom plaćom. Ja vas ne vrijeđam, ja sam birala svoj poziv. Ja sam poslanik. Zakon je definisao toliku plaću. Ja da sam željela manju plaću, ja bih se bavila nečim drugim”, izjavila je Vulić navodeći da je “novinarstvo njena nesuđena ljubav” i da će se “možda baviti istraživačkim novinarstvo kad izađe iz  ovih voda”.

Ostat će upamćena njena izjava iz marta ove godine da je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik za nju bog. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje