Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Snimak hapšenja policijskog inspektora u Banjoj Luci

Preuzmite sliku

Tokom noći uhapšena još dva visoko rangirana inspektora MUP-a RS.

Pored uhapšenog Mladena Milovanovića, samostalnog inspektora u UKP-u MUP RS, uhapšeni su i inspektor Predrag Vatreš koji slovi za čovjeka od najvećeg povjerenja direktora policije Siniše Kostrešević, kao i inspektorka koja je uhapšena Gorana Rečević, a koja je obavljala dužnosti u Upravi za organizovani i teški kriminalitet MUP RS. saznaje BN.

U toj akciji juče uhapšen je i Miloš Božović, koji se vezuje sa crnogorskim škaljarskim kriminalnim klanom.

Kako je BN već objavio hapšenje Milovanovića i Božovića je izvršeno juče oko 18 časova u Banjaluci.

Prema nezvaničnim izvorima, i Milovanović je blizak dirketoru policije Republike Srpske Siniši Kostreševiću i odnedavno se nalazi u Upravi kriminalističke policije.

Ranije je bio u Upravi za organizovani kriminal MUP RS.

Iz MUP RS stiglo je i zvanično saopštenje u kome potvrđuju da je u Banjaluci po međunarodnoj potjernici uhapšeno lice iz Cetinja čiji su inicijali M.B, osumnjičeno za teško ubistvo, kao i tri policijska službenika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske, saopšteno je iz republičkog MUP-a.

Hapšenje su juče izvršili policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa pripadnicima Žandarmerije MUP-a Srpske.

Policijski službenik čiji su inicijali M.M. uhapšen je zbog sumnje da je pomogao počiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Izvršen je pretres lokacija koje koriste uhapšena lica i tom prilikom u stanu lica M.B. pronađen je pištolj “glok” sa izbrušenim serijskim brojem i pripadajućim okvirom i municijom, tri pancira, mobilni telefon, novac, SIM kartica, laptop, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti u istrazi.

U stanu koji koristi lice M.M. pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela, dodaje se u saopštenju.

O hapšenju M.B. obaviješten je dežurni sudija suda BiH, a hapšenje lica M.M izvršeno je pod nadzorom Okružnog javnog tušilaštva Banjaluka.

U daljim aktivnostima sinoć su na području Banjaluke uhapšena i policijski službenici čiji su inicijali P.V. i G.R.

U saopštenju se navodi da će sva uhapšena lica biti saslušana u svojstvu osumnjičenih i pod nadzorom nadležnih tušilaštava, a protiv njih će biti dostavljeni odgovarajući izvještaji.

Uhapšena tri policijska službenika biće suspendovana, dodaje se u saopštenju, koje prenosi Srna.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje