Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Snijeg stvara probleme vozačima u BiH

Preuzmite sliku

Zbog ugaženog snijega na kolovozu obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na putnom pravcu Sarajevo-Rogatica na području Romanije.

Ugaženog snijega mjestimično ima i na ostalim dionicama u planinskim predjelima. U nižim predjelima kolovoz je pretežno mokar, a zbog nestabilnih vremenskih prilika savjetuje se oprezna vožnja prilagođenu trenutnom stanju na putevima.

Na jake udare vjetra upozorava se u centralnim i jugozapadnim krajevima. Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja, posebno u usjecima, kao i na planinskim prijevojima.

Posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno.

Zbog radova na sanaciji odrona na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, saobraća se jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Jednom trakom naizmjenično saobraća se i u tunelu Vranduk na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje su u toku sanacioni radovi.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,