Petak, 30. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Snijeg paralisao puteve i u TK: Nesreće u Tuzli, Živinicama, Srebreniku… (FOTO)

Preuzmite sliku

Snijeg koji od jutros pada napravio je zastoje, ali I izazvao saobraćajne nesreće na brojnim bh. putevima, pa tako I u Tuzlanskom kantonu. Kako je za Tuzlanski.ba potvrđeno, na području Tuzlanskog kantona došlo je do više saobraćajnih nesreća, u  kojima je i nekoliko osoba povrijeđeno.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu M-1.8 Tuzla-Srebrenik, u kojoj su učestvovala tri putnička vozila, povrijeđene su tri osobe.

„U Živinicama je došlo do saobraćajne nesreće gdje je nastupila materijalna šteta, takođe na Husinu je bila nesreća gdje je takođe zabilježena samo manja materijalna šteta“, kazali su nam u MUP-u TK.

U ulici Zvonka Cerića u Tuzli kamion se popriječio, policija je na terenu i očekuje se ubrzo normalizovanje saobraćaja.

Saobraćaj se odvija otežano i na Previlama, zbog neposjedovanja lanaca zbog čega dolazi do problema u saobraćaju.

  • „Na dionicama preko planinskih prevoja, za teretna vozila obavezno je korištenje lanaca. Na magistralnom putu M-16.2 Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, preko prevoja Makljen, trenutno ne mogu saobraćati teretna vozila sa prikolicom i šleperi.  Posebno otežano saobraća se i na magistralnom putu M-1.8 Srebrenik-Tuzla u mjestu Previle, gdje često dolazi zbog zastoja. U sjeverozapadnim  krajevima, kao i na širem području Kupresa, Glamoča i Bosanskog Grahova, upozoravamo na povremeno jače udare vjetra. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima.Apelujemo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme“, navode iz BIHAMK-a.

    Aktivna su klizišta i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka – Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac – Drinjača, gdje je također izmijenjen režim saobraćaja. Na GP Izačić – Ličko Petrovo Selo, zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, ne mogu saobraćati teretna vozila sa prikolicom i šleperi. (Tuzlanski.ba/FOTO: Facebook)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,