Utorak, 27. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Snažna poruka maturanata u Srebrenici: Zagrljeni sa zastavama Srbije i BiH proslavili kraj škole (FOTO)

Preuzmite sliku

U srebreničkom Srednjoškolskom centru u četvrtak je završena nastava za učenike završnih razreda koji su po tradiciji, pjevajući prošli ulicama ovog grada.

Nakon defilea ulicama slavlje je nastavljeno na platou ispred škole.

Ove godine završila su četiri odjeljenja sa ukupno 90 učenika – jedno odjeljenje gimnazije, po jedno odjeljenje medicinske tehničke i fizioterapeutske struke i odjeljenje hemijskih tehničara.

Direktor ovog centra Momčilo Cvjetinović rekao je da se radi o veoma dobroj generaciji sa nekoliko izuzetnih učenika, posebno u gimnaziji, piše agencija Srna.

Prema njegovim riječima, nekoliko učenika iz ove generacije osvajalo je prva mjesta i visoke plasmane na regionalnim i republičkim takmičenjima iz više predmeta, kao i na brojnim konkursima i sajmu inovacija “Inost mladih” u Banjaluci.

Nakon polaganja maturskih ispita predviđeno je matursko veče za 25. maj.

Tokom defilea maturanti u Srebrenici obučeni u crvene i plave majice kao rekvizit tokom proslave završetka srednjoškolskog obrazovanja oni su nosili zastave Srbije i BiH, uz pratnju trubača očigledno poručujući starijim sugrađanima da ih politika ne interesuje i da nadležni trebaju više da brinu o njihovoj budućnosti. (Foto: Facebook | Srna | Esrebrenica)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,