Nedjelja, 23. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Smanjena vidljivost u BiH na putevima zbog magle ili niske oblačnosti

Preuzmite sliku

Na pojedinim dionicama u višim predjelima, te ponegdje u kotlinama i uz riječne tokove, vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Izdvajaju puteve Ključ – Lanište – Bosanski Petrovac – Oštrelj – Drvar, Cazin – Bosanska Krupa – Bihać – Ripač, Bugojno – Rostovo – Novi Travnik kao i pojedine dionice uz rijeke Savu i Bosnu.

Upozoravaju na mjestimično mokar ili vlažan kolovoz, kao i na učestale odrone, te savjetuju oprezniju vožnju.

Na putu Tuzla – Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj je potpuno obustavljen do subote (20.11.) do šest sati. Putnička vozila iz smjera Kalesije saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok sva vozila iz smjera Tuzle saobraćaju preko Dubrava.

Na dionici autoputa A-1 Podlugovi – Sarajevo sjever zbog sanacionih radova na mostu saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Na magistralnom putu Orahova – Vrbaška (radi se o putu koji vodi prema graničnom prelazu Gradina) i dalje je aktuelna zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila, a alternativni pravac je preko Banjaluke i Prijedora.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Konjic – Jablanica (tunel Crnaja), Kladanj – Tuzla (u blizini kamenoloma u Stuparima), Nemila – Žepče (Želeće), Doboj – Gračanica (u Klokotnici), Grude – Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini – GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,