Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Služba za zapošljavanje i MIOS Tuzla: Profesionalno informisanje i orijentacija za učenike

Preuzmite sliku

Predstavnici projekta mladih – YEP organizovali su dvodnevnu obuku za zaposlenike Službe za zapošljavanje i Međunarodnog udruženja “Interaktivne otvorene škole” (MIOS) Tuzla o novom načinu održavanja profesionalne orijentacije i informisanja.

Pored mnogobrojnih usluga za nezaposlena lica i poslodavce, Služba za zapošljavanje nudi i usluge profesionalnog informisanja i orijentacije za učenike osnovnih i srednjih škola. Od nove školske godine 2016/2017 Služba planira uvesti novine u radu na ovom području, proširiti svoje djelovanje i unaprijediti usluge u čemu će MIOS, kao organizacija čije primarno djelovanje je edukacija prosvjetnih radnika, imati značajnu ulogu.

Edukaciju je provodilo Udruženje građana Pravo ljudski iz Sarajeva uz projekciju filma Pravila igre i predstavljanje priručnika Zumiraj zapošljavanje mladih na čemu će biti baziran dalji rad zaposlenika Službe i MIOS-a. Prema mišljenju predstavnica Pravo ljudski i primjerima iz prakse prenošenje informacija nastavnicima, a kasnije i učenicima putem audio – vizuelnih kanala mnogo je efikasniji od klasičnog predavanja. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje