Ponedjeljak, 24. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Služba za poslove sa strancima protjeruje državljanina Srbije jer predstavlja prijetnju sigurnosti BiH

Preuzmite sliku

Pripadnici Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jučer su na području Sarajeva locirali državljanina Srbije, inicijala F. A., za koje je utvrđeno da predstavlja prijetnju javnom redu i sigurnosti Bosne i Hercegovine, jer se dovodi u vezu sa kriminalnim aktivnostima, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema državljaninu Srbije Služba za poslove sa strancima poduzela je mjere iz svoje nadležnosti te istom izrekla mjera protjerivanja sa teritorije Bosne i Hercegovine sa zabranom ulaska i boravka u periodu od pet godina. Licu je određena mjera stavljanja pod nadzor smještajem u Imigracioni centar, gdje će isto boraviti dok se ne steknu uslovi za udaljenje u zemlju porijekla, navedeno je u saopćenju Službe.

Poručeno je kako će služba i u narednom periodu kontinuirano preduzimati sve neophodne operativne aktivnosti prema svim stranim državljanima koji na bilo koji način mogu predstavljati prijetnju sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje