Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Slučaj Memić: Pogledajte šta se događalo na ročištu Mutapu i Dupovcu

Preuzmite sliku

Sud Bosne i Hercegovine donio je rješenje kojim je određen jednomjesečni pritvor Hasanu Dupovcu i Zijadu Mutapu, koji su osumnjičeni za organizirani kriminal i ometanje istrage stradanja Dženana Memića.

U saopćenju iz Suda navodi se kako se osumnjičeni u krivičnom predmetu Dupovac Hasan i dr., terete za krivična djela „organizovani kriminal“ i „pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela“.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u ponedjeljak su na području Kantona Sarajevo lišili slobode Dupovca i Mutapa.

Dženan Memić je u noći 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži zadobio povrede opasne po život. Preminuo je 15. februara na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Ljubi i Bekriji Seferoviću, optuženim za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Dženan Memić, u Kantonalnom sudu u Sarajevu 13. januara 2020. izrečena je oslobađajuća presuda. Seferovići su i prvostepenom presudom bili oslobođeni. No, Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine je ukinuo presudu i vratio je na ponovno suđenje.

Šta se događalo na ročištu Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu pogledajte u video prilogu koji je objavio Dnevni avaz.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,