Ponedjeljak, 26. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Slučaj “Dženan Memić”: Sud BiH odredio jednomjesečni pritvor policajcu Josipu Bariću

Preuzmite sliku

Sud Bosne i Hercegovine odredio je policajcu Josipu Bariću jednomjesečni pritvor u sklopu istrage o slučaju zataškavanja ubistva Dženana Memića, potvrdio je advokat porodice Memić Ifet Feraget.

Pritvor Bariću potvrdila je sutkinja Hasija Mašović na prijedlog tužioca Ćazima Hasanspahića koji je ovaj prijedlog jučer uputio prema Sudu BiH.

“Barić je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo organizirani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima protivzakonito posredovanje i pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela. Drago nam je da istraga napreduje, a javnost će biti šokirana kada se otkriju sve informacije” kazao je Feraget.

Podsjetimo, Barića su uhapsili pripadnici SIPA-e prija dva dana, a po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine. Radi se o policajcu koji je ispitujući jedinog svjedoka u predmetu “Dženan Memić”, a to je Dženanova djevojka Alisa Mutap, u dva navrata na sasvim različit način opisao njenu izjavu, što je istragu odvelo u drugom smjeru.

Kako su jučer saopćili iz Tužilaštva BiH, mjera pritvora predložena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi Barić mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i naročitih okolnosti krivičnog djela zbog kojih bi boravak osumnjičenog na slobodi izazvao uznemirenje građana i javnosti. (Oslobođenje)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,