Utorak, 18. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Slučaj Dragičević: Tužilaštvo neće sprovoditi istragu protiv pripadnika MUP-a RS

Preuzmite sliku

Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala neće narediti sprovođenje istrage, povodom napisa Slobodana Vaskovića na blogu, protiv pojedinih zvaničnika MUP-a Republike Srpske zbog krivičnog djela teško ubistvo na štetu Davida Dragičevića, jer nema osnova sumnje da su prijavljena lica učinila krivično djelo.

Riječ je o načelniku Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske Darka Ilića, glavnog inspektora u ovoj upravi Dubravka Kremenovića i drugih pripadnika MUP-a Republike Srpske, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Republičkog javnog tužilaštva.

U saopštenju se pojašnjava da je, prije donošenja ove odluke, tužilaštvo izvršilo uvid u spis Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se odnosi na okolnosti smrti Davida Dragičevića, saslušalo više lica u svojstvu svjedoka te pribavilo i druga saznanja i informacije od značaja za ovaj krivični predmet.

“Cijeneći sve dokaze pojedinačno, tako i u njihovoj međusobnoj vezi, tužilaštvo je zaključilo da u istima nema dokaza, informacija ili saznanja koji bi upućivali na osnove sumnje da su Darko Ilić, Dubravko Kremenović ili neki drugi pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske učestvovali u naručivanju, organizovanju, izvršenju ubistva Davida Dragičevića ili zataškavanju tog krivičnog djela”, ističe se u saopštenju.

Iz Republičkog javnog tužilaštva ističu da cijeneći navode tekstova koje autor naziva “Javno svjedočenje” i sve činjenice i dokaze na koje ukazuje, tužilaštvo je zaključilo da Vasković nema relevantna saznanja ili dokaze na osnovu kojih iznosi svoje navode, već se u cjelini radi o konstrukcijama i proizvoljnim konstatacijama. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,