Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Slobodan Vasković: Milan Tegeltija odlučio da prezimi na Maldivima

Preuzmite sliku

Milan Tegeltija, bivši predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta, trenutno se nalazi na Maldivima, na godišnjem odmoru, gdje uživa plodove uništenja pravosuđa BiH, koje je izvrsno naplatio, piše Slobodan Vasković na svom blogu.

Tegeltija je ostavku na mjesto predsjednika i člana VSTS podnio 20. decembra 2020., a trenutno je u statusu sudije Osnovnog suda u Banjaluci.

Prema izvorima Slobodana Vaskovića, odmah nakon što je obavio formalnosti oko odlaksa iz VSTS otišao je na godišnji odmor. Odlučio je da “prezimi” na Maldivima do rekonstrukcije Vlade RS, koja bi trebala da se desi oko prvog marta.

Tegeltija se nada funkciji Ministra pravde u Vladi RS.

“Naravno, pitanje je otkud Tegeltiji toliki novac da može, svako malo, otići na neku atraktivnu svjetsku destinaciju? Pa od poslova uništenja pravosuđa BiH, koje je on uspješno izveo i još uspješnije naplatio. Onog trenutka kada Tegeltiju pravosudni organi BiH presude na nekoliko stotina godina robije znaćemo da je počeo oporavak tog stuba društva. Do tada, sve je i dalje, u najvećoj mjeri, trulež i otrovni mulj”, piše Vasković na svom blogu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,