Utorak, 21. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Slaviša Krunić ispraćen u kočijama i uz pjesmu Vladislava Petkovića Disa

Preuzmite sliku

Na porodično groblje u Glamočanima u kočiji je dovezen, a potom sahranjen banjalučki privrednik Slaviša Krunić koji je brutalno ubijen u noći između 22. i 23. aprila.

Stradali je imao ergelu i bio ljubitelj konja zbog čega je i ispraćen na groblje u kočijama.

Sahrani je prethodio tradicionalni vjerski obred obavljen u crkvi u Trnu kao i komemoracija koja se održala u kongresnoj sali kompanije “Sector Security”, čiji je Krunić bio vlasnik. Ovaj Banjalučanin je bio vlasnik i preduzeća “Žitopeka”, “Žitoprodukt”, “Sektor ADS” i “Sektor ZOS”.

Članovi preduzeća “Sector Security” na groblju su odali počast Slaviši Kruniću, koji je bio osnivač i vlasnik te kompanije. Među nekoliko hiljada građana u povorci su bili i političari, banjalučki biznismeni al i i ljudi iz drugih gradova BiH.

“Govorio je, lijeva ruka da zažmiri, kad desna daje. A davao je cijeloga sebe”, istaknuto je na sahrani gdje je Krunić ispraćen uz pjesmu Vladislava Petkovića Disa.

U ponedjeljak 29. aprila Kruniću bi bio 48. rođendan. Iza njega je ostala supruga i četvoro djece, od koje je troje maloljetno.

Podsjetimo, u Glamočanima kod Banjaluke u noći između 22. i 23. aprila u pucnjavi su ubijene tri osobe, a jedna je teško povrijeđena iz vatrenog oružja. Ubijeni su Krunić, jedan od njegovih pratilaca Žarko Pavlović i napadač Željko Kovačević, dok je drugi Krunićev pratilac ranjen. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,