Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Skokom uz baklje i pjesmu “Čudna jada od Mostara grada” završena manifestacija 450. skokova sa Starog mosta (FOTO)

Preuzmite sliku

Tradicionalnim skokom uz baklje i pjesmu “Čudna jada od Mostara grada” iskusni skakač Admir Delić svečano je zatvorio manifestaciju jubilarnih 450. visinskih skokova sa Starog mosta u Mostaru, javlja Anadolu Agency (AA).

Prestižnu titulu prve laste po deseti jubilarni put osvojio je Lorens Listo, a titulu šampiona u skokovima na noge preuzeo mladi skakač Edi Fink, nakon čega je na platou ispod Starog mosta upriličena zabava uz DJ i druženje sa hrabrim momcima koji su sa luka od 27 metara skakali u ledenu Neretvu.

 • skokom-uz-baklje-i-pjesmu-cudna-jada-od-mostara-grada-zavrsena-manifestacija-450-skokova-sa-starog-mosta001-20160801
 • Spektakularna završnica manifestacije, koja je u staroj gradskoj jezgri za vikend okupila više hiljada posjetitelja iz čitave Bosne i Hercegovine, zemalja regije ali i svijeta, kako je kazao član organizacijskog odbora Saša Oručević, jedinstvena je i veoma složena.

  “Trebala je posebna hrabrost i smjelost da se izvede jedan ovakav skok u noći sa bakljama nakon čitavog dana punog uzbuđenja, a ova završnica je već nadaleko poznata točka na ‘I’ tradicionalne manifestacije visinskih skokova sa Starog mosta”, kazao je Oručević za Anadolu Agency (AA).

 • skokom-uz-baklje-i-pjesmu-cudna-jada-od-mostara-grada-zavrsena-manifestacija-450-skokova-sa-starog-mosta002-20160801
 • Hrabri skakač s bakljama u ruci skočio je u Neretvu, nakon čega su bačene i ostale zapaljene baklje, koje su pričinile poseban prizor u srcu grada na Neretvi. Brojni posjetitelji nesvakidašnji prizor su nastojali ovjekovječiti svojim aparatima, kao i fotoreporter Anadolu Agency (AA).

  Tijekom jučerašnjeg dana ispijeno je više od 3.000 kafa iz najveće džezve na svijetu, a tokom manifestacine se pomno pratio turnir tavle, bodybuilding natjecanja, te drugih sadržaja u blizini Starog mosta.

 • skokom-uz-baklje-i-pjesmu-cudna-jada-od-mostara-grada-zavrsena-manifestacija-450-skokova-sa-starog-mosta003-20160801
 • Kako organizatori ističu, ovogodišnji skokovi sa Starog mosta, koji je nedavno obilježio i jedanaest godina UNESCO-ove zaštite, posvećeni su kandidaturi na UNESCO-ovu listu nematerijalne kulturne baštine. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,