Srijeda, 1. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Skandalozna izjava zastupnice SNSD-a u Parlamentu: “Bošnjaci se i trebaju prepasti vježbe koja je pokazala snagu Srbije i RS-a”.

Preuzmite sliku

Tokom rasprave na današnjoj sjednici Parlamenta BIH zastupnica SNSD-a Milica Marković je, govoreći o zajedničkoj vježbi MUP-a RS i MUP-a Srbije, održanoj tokom vikenda, izrekla je u najmanju ruku skandaloznu i prijeteću poruku.

Marković je naime, kako javlja TV1, prilikom rasprave izjavila: ” Bošnjaci se i trebaju prepasti te vježbe koja je pokazala snagu Srbije i RS-a”.

Zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Asim Sarajlić je reagujući na ovu izjavu kazao kako je jasno da se stanovnici Podrinja plaše, jer je tamo ipak počinjen genocid i u kojem su sudjelovali pripadnici MUP-a Srbije i vojske RS.

Sadik Ahmetović je u svojoj reakciji, pak, kazao kako je izjava Milice Marković strašna prijetnja koja je stigla s govornice državnog Parlamenta. On je dodao da mu ja žao što isti taj parlament nije imao snage osuditi ovakvu retoriku te na taj način građanima poslati poruku da će ova zemlja biti mirna i stabilna.

SDP je napustio sjednicu Parlamenta BIH, te su iz ove stranke poručili kako ne mogu preći preko brutalnih prijetnji SNSD-a.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,