Nedjelja, 4. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Skandalozna izjava Vulina: Objedinjavanje svih Srba – zadatak moje generacije

Preuzmite sliku

“Srbija je ta koja okuplja sve Srbe i koja razmišlja o tome kako se neka odluka prenosi na Srbe na Kosovu, Srbe u Republici Srpskoj i da li će naša braća u Hrvatskoj stradati ili neće stradati zbog nečega, kako će proći Srbi u Crnoj Gori, a da li će im se našto desiti u Sjevernoj Makedoniji”, poručio je u četvrtak ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Vulin je u emisji “Puls” BN televizije ponovio  da se zalaže i da vjeruje u stvaranje “srpskog sveta”.

“Vjerujem u potrebu stvaranja srpskog sveta. Ja vjerujem u potrebu objedinjavanja svih Srba kao jedinstvenog političkog naroda”, kazao je Vulin, navodeći da se to “jedinstvo pravi u Srbiji, u Beogradu”.

“Moramo da znamo da nas niko ne voli kao mi sami, jedni druge. Vjerujem u to da Srbi moraju da budu jedinstven politički narod da o najbitnijim nacionalnim pitanjima odlučujemo zajedno”, kazao je Vulin i naglasio:

“Srbija je ta koja okuplja sve Srbe i koja razmišlja o tome kako se neka odluka prenosi na Srbe na Kosovu, Srbe u Republici Srpskoj i da li će naša braća u Hrvatskoj stradati ili neće stradati zbog nečega, kako će proći Srbi u Crnoj Gori, a da li će im se našto desiti u Sjevernoj Makedoniji”…

Samo takva politika, kaže on, garantuje opstanak srpskog naroda.

“Stvaranje ‘srpskog sveta’ je zadatak moje generacije”, kazao je Vulin.

On je rekao da se zalaže da svi Srbi, bez obzira gdje žive, imaju srbijansko državljanstvo i da im se omogući da glasaju u Srbiji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,