Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Skandal u Srbiji: Republika Srpska na SP-u nastupa kao samostalna država

Preuzmite sliku

S ponosom ću reći da će Republika Srpska naredne godine biti domaćin SP-a za srednjoškolce, ali u odbojci – istaknuo je Željko Tanasković, bivši odbojkaš i predsjednik Saveza za školski sport Srbije

Svjetsko prvenstvo u nogometu za srednjoškolce održava se do 14. aprila u Beogradu na devet različitih terena.  Zanimljivost ovog događaja je da Republika Srpska sudjeluje kao samostalna država!?

– S obzirom na to da sam u svjetskoj organizaciji, uspio sam se izboriti da sudjeluju i djeca iz  Republike Srpske. Takmičenje s vršnjacima iz cijelog svijeta je velika stvar za njih. S ponosom ću reći da će Republika Srpska naredne godine biti domaćin SP-a za srednjoškolce, ali u odbojci – istaknuo je Željko Tanasković, bivši odbojkaš i predsjednik Saveza za školski sport Srbije.

– Presretni smo jer će Beograd u narednim danima biti centar svijeta za najbolje mlade srednjoškolce, nogometaše i nogometašice. Uz utakmice, mladi ljudi imat će priliku razgledati Beograd, družiti se i steći nova iskustva. Također, to je i glavni cilj ove manifestacije, jer sam uvjeren da će neka prijateljstva ostati trajna. Srbija je uvijek bila najbolji domaćin, bit će to i ovaj put – poručio je Tanasković. (Vecernji.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje