Subota, 28. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Skaka: Okončane posljednje obaveze prema Evropskom olimpijskom komitetu

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka rekao je na Generalnoj skupštini Evropskog olimpijskog komiteta održanoj u Varšavi da su okončane posljednje obaveze prema Evropskom olimpijskom komitetu, a 50 zemalja prihvatilo je izvještaj.

“Imamo mnogo razloga da budemo ponosni jer sada možemo sublimirati profesionalne stavove najveće internacionalne instance koja ima pravo ocijeniti naš rad. Organizacijom EYOF-a dobili smo novi ugled i otvorili vrata za naredne događaje”, podvukao je.

Dodaje da je Olimpijski komitet BiH predvođen Izetom Rađom pomogao ovakvom razvoju, a Bosna i Hercegovina prezentirala je cjelovitost na zdravim osnovama sportskog duha.

Na Generalnoj skupštini obratili su se i predsjednik Evropskog olimpijskog komiteta Janez Kocijančič, te predsjednik Koordinacijske komisije EYOF-a Jozef Liba koji su naglasili da je EYOF 2019 uz odličnu organizaciju, poslao snažnu poruku sa ovih prostora.

Kocijančič je ocijenio da je to jedan od najznačajnijih bh. projekata koji nije samo najveće sportsko takmičenje od Zimskih olimpijskih igara 1984. godine nego i izvanredna platforma za zbližavanje ljudi i jačanje sportskog sistema naše zemlje.

“Sarajevo i cijela Bosna i Hercegovina imaju svijetlu budućnost. Ta budućnost je u rukama mlade generacije”, istakao je Kocijančić, saopšteno je iz Gradske uprave Sarajeva.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje