Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sjednica Predsjedništva SDA: Vrijeme da se krene u formiranje vlasti (VIDEO)

Preuzmite sliku

Potpredsjednik Stranka demokratske akcije (SDA) Safet Softić kazao je danas da je na sjednici Predsjedništva te političke partije razgovarano o tome kako je vrijeme da se krene u formiranje vlasti.

– Očekujem da od naredne sedmice krenu razgovori po tom pitanju i da se taj proces ubrza. Ovisno, naravno, i o drugim partnerima koji će biti dio tog procesa. Zavisi koliko će to brzo ići, ali mislim da bi sve nepoznanice koje stoje na putu formiranja vlasti trebalo, na neki način, da budu riješene u toku maja i da u ovom mjesecu dobijemo vlasti na državnom i federalnom nivou. To je naše opredjeljenje – naglasio je.

Po njegovim riječima, određenih kontakata je bilo i sa predstavnicima SBB-a u vezi s formiranjem vlasti.

– Dosad to nisu bili zvanični kontakti. Poslije ove današnje sjednice Predsjedništva SDA, nadam se i očekujem da će biti održani zajednički sastanci koji podrazumijevaju učešće i SBB-a u razgovorima o formiranju vlasti. Ovo je praktično poziv Predsjedništva SDA i SBB-u da bude dio vlasti. Vjerojatno ćemo narednih dana vidjeti kakva je reakcija i predsjednika SBB-a i njihovih organa koji će o tome odlučivati. Mi se opredjeljujemo za put da unutar institucija BiH i FBiH bude što veći broj stranaka i da na takav način ubrzamo i evropski put i reformu države – naglasio je.

Dodaje da je poziv upućen SBB-u i DF-u.

– Mislimo da bi bilo optimalno da SBB i DF i SDA naprave vlast na državnom i entitetskom nivou – naglasio je.

Na današnjoj sjednici Predsjedništva SDA održanoj u Centrali stranke SDA u Sarajevu doneseno je nekoliko zaključaka. Kako je kazao potpredsjednik te stranke Safet Softić, svi zaključci su doneseni jednoglasno. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,