Ponedjeljak, 29. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sjećate se kioska od 253.000 KM? Sudski vještak procijenio da vrijedi deset puta manje

Preuzmite sliku

Nakon dvije godine od spornog kioska, Nermin Muzur, načelnik Općine Ilidža, tadašnji direktor Turističke zajednice KS, objavio je danas informaciju koja se tiče sudskog vještačenja.

Naime, izvođač radova je svojevremeno tužio Turističku zajednicu KS, zbog neplaćanja iznosa od 253.000 KM, te je u toku procesa tražio sudskog vještaka koji će procijeniti vrijednost radova.

Nalaz koji je Muzur predočio dokazuje da je sudski vještak građevinske struke kojeg je tražio tužitelj procijenio da je ukupna građevinska vrijednost objekta skoro deset puta manja od one koja je navedena u ugovoru i iznosi 25.874 KM.

Takođe, isti sudski vjeptak je procijenio i tržišnu vrijednost objekta, te je i ona sa svim uključenim parametrima manja za više od 5 puta (46.573,20 KM) od cijene koju je trebalo platiti.

Ovo znači da je TZKS uštedila čak više od 200.000 KM a ti novci se mogu usmjeriti na neke druge projekte.

” Sudski vještak građevinske struke kojeg je tražio tužitelj je procijenio da je ukupna građevinska vrijednost objekta (ono što smo trebali i da platimo) skoro deset puta manja od one koja je navedena u ugovoru i iznosi 25.874 KM. Otišao je vještak i korak dalje, pa je procijenio i tržišnu vrijednost objekta, pa je i ona sa svim uključenim parametrima manja za više od 5 puta(46.573,20 KM), nego cijena koju sam trebao da potpišem. “, objavio je Nermin Muzur.

Detaljne podatke možete pogledati u galeriji.

Da li se sjećate kioska od 253.000 KM⁉️

📄 Dolaskom u Turističku zajednicu KS, nekad u februaru 2019. godine, sa…

Objavljuje Nermin MuzurNedjelja, 24. siječnja 2021.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,