Ponedjeljak, 18. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

SIPA uhapsila pet osoba, zaplijenjeni heroin i marihuana

Preuzmite sliku

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, u okviru dvije zasebne operativne akcije kodnih naziva “Delta” i “Rogoj”, uhapsili pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela u vezi s neovlaštenim prometom opojnih droga.

Tokom realizacije akcije “Delta” uhapšene su dvije osobe, državljani Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kod kojih je prilikom pretresa pronađeno i privremeno oduzeto oko tri kilograma materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin, čija se vrijednost procjenjuje na oko 75.000 eura.

Prema rezultatima istrage, opojna droga prokrijumčarena je iz Srbije u BiH i bila je namijenjena tržištu zemalja Evropske unije.

Prilikom realizacije akcije “Rogoj” na području Kantona Sarajevo (KS) i općine Foča uhapšene su tri osobe, kod kojih je pronađeno je i privremeno oduzeto oko sedam kilograma zeljaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Nakon kriminalističke obrade, ove tri osobe predate su Kantonalnom tužilaštvu KS na daljnje postupanje, saopćeno je iz SIPA-e.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,